Popularni postovi

Štedi novac pri kupovini auta

Automobil na benzin ili dizel.Koji je po vama bolji,ekonomičniji ,prihvatljiviji?kod benzinca rezervni dijelovi često su jeftiniji i lakše dostupni. Benzinski motori imaju veću reguliranu brzinu i fleksibilniji motor.Pokretanje motora drugačije je prirode stoga intervali u pogledu servisa mogli bi biti nešto kraći.Manje okretnog momenta, manja težina vozila lakše prenose snagu na podlogu. Lakše pokretanje vozila prilikom hladnog vremena.

Što je sa dizelašima?Dizel motori nemaju svjećicu stoga nemaju potrebu za mijenjanjem iste, odnosno uzrok ne paljenja motora tražiti u tom dijelu. Dizel motori također lakše podnose visoki tlak i kompresiju i najčešće motori traju duže od klasičnih benzinskih bez većih popravaka. Dizelski motori imaju veći doseg, s obzirom da troše nešto manje goriva od klasičnog benzinskog motora, ujedno će vaš puni rezervoar izdržati duže.
Tako ukratko o tome pa odlučite se dizel ili benzin iako benzinac može ugraditi i plin dodatni trošak ali i prestiž u odnosu na dizel.

tags:aurtomobil,dizel,benzin,plin,štednja,

Nema komentara:

Objavi komentar